Zajęcia kulinarne„Stawiam na wołowinę”

Dnia 18 października w naszej szkole PZS Przodkowo miały miejsce warsztaty kulinarne „Stawiam na wołowinę” w ramach projektu, którego koordynatorem jest związek Polskie Mięso. Spotkanie składało się z dwóch etapów: prelekcji prowadzonej przez pana Marcina Budynek- najbardziej uznanego polskiego szefa kuchni i założyciela Akademii Kulinarnej na temat mięsa wołowego. Drugi etap to część praktyczna w której, uczniowie przygotowywali wysublimowane potrawy z zastosowaniem mięsa wołowego pod nadzorem wyspecjalizowanych kucharzy. W końcowym etapie uczniowie prezentowali wykonane przez siebie potrawy oraz je degustowali. Ukoronowaniem tego dnia było uzyskanie certyfikatów i upominków.

Cytat dnia

„Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie jeden, kolejny raz”

Thomas Alva Edison

0
Uczniów 
0
Absolwentów
0
Nauczycieli